VALDOSTA -- The proposed expansion of a campus parking lot has resulted in a greatly vexed and impassioned student body.

Valdosta State University will soon begin increasing the number of available faculty and staff parking spaces in front of Nevins Hall. Scheduled for completion in early August, this project will result in the loss of coveted front lawn space.

"We're talking about the big portion of the largest section of the front lawn area," said Ashley Zahn, a junior business management and marketing major from Conyers. "Even if the spaces were for student parking, we still would not want it."

The Nevins Hall parking lot will be gated and fully landscaped, featuring night-sky sensitive lighting, brick walkways, a gazebo and bermed planting beds, said President Ronald M. Zaccari. Walkways will guide students and others from Patterson Street around Nevins Hall and West Hall, he added.

"The front lawn is one thing that draws students to Valdosta State University and unites students from all different walks of life," Zahn said. "Students use the grassy area to sit and relax, study, and throw around a football or frisbee. We don't have a lot of greenery on our campus as it is. We really wanted to preserve the area."

Several hundred students have signed a petition expressing their desire to halt the project, Zahn said. However, it appears construction will proceed as planned this week.

"The administration did not even talk to the students about their plans to take part of the front lawn away from us," she added. "We feel like they are being secretive because they know the students will not approve. Plus, they are doing it during the summer when not many students are here to protest it."

According to project details, faculty and staff members should use the Admissions/Auxiliary lot, the Alumni House lot, or the Oak Street lot during construction. Those with special needs should contact Parking and Transportation.

React to this story:

0
0
0
0
0

Trending Video

Recommended for you